Wikia


Johannes Dekker (geboren op 4 januari 1974 in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika) is een Kronenburgs componist van klassieke muziek. Hij is de enige zoon van Harmen Dekker (1940 - 1974) en de voormalige Kronenburgse minister-president Sonja Brahms (*1942).

Johannes Dekker is typisch een componist die zijn draai pas laat vond: voor zijn vroege stukken heeft hij gebruik gemaakt van uiteenlopende stijlen en technieken. Zijn moderne, groteske eerste symfonie staat in schril contrast met de hoogromantische tweede, waarvoor hij gebruik heeft gemaakt van volksthema's uit AGL-landen.

Dekker veroorzaakte in 2005 en 2006 een klein schandaal met zijn opera Ühler, die gebruik maakte van een libretto op basis van de schandalen en mysteries rondom de voormalige secretaris-generaal van de AGL, Marij Ühler.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.