Wikia


VK 550

Landweggetje in het Wirlang

Het Wirlang is een gebied met hoge heuvels in het noordoosten van Lense. Het gebied is dunbevolkt, maar vormt wel één van de oudste cultuurlandschappen van Issel. De bevolking leeft er voornamelijk van de schapenhouderij en leeft voornamelijk in kleine dorpen en gehuchten.

Het hoogste punt van het Wirlang is de bekende Lensar Kleif, die met 513 meter zelfs de hoogste "berg" van Issel is. Een andere bekende plek in het Wirlang is de Klúmborj, het burchtcomplex dat ooit het bestuurlijk middelpunt van Issel was, en nog altijd eigendom is van de koninklijke familie. Verder is er een stuwmeer dat een grote aantrekkingskracht op toeristen heeft.

De voorsteden van It Ton grenzen direct aan het heuvelgebied. Om te voorkomen dat ook het Wirlang verstedelijkt, is het sind 1984 een landschapsreservaat en wordt er alles aan gedaan het unieke karakter van het Wirlang te behouden.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki